Izredna seja odbora za obrambo v DZ RS dne 26. 2. 2016Dne 22. 2. 2016 so združeni sindikati na obrambnem področju Sindikat Ministrstva za obrambo, Sindikat vojske obrambe in zaščite in Sindikat pilotov MO v nadaljevanju sindikati , na predsednika odbora za obrambo, poslanke in poslance naslovili predlog za seznanitev omenjenega matičnega delovnega telesa z ignoranco Vlade RS do legitimnih zahtev treh sindikatov obrambnega resorja za izboljšanje delovno pravnega stanja v SV in MO.

Združeni sindikati smo zahtevali od predsednika odbora za obrambo, da se sklicane seje udeleži tudi g. minister Koprivnikar kot vodja ožje vladne pogajalske skupine.

Že pred samim začetkom odbora za obrambo smo 26. 2. 2016 s strani predstavnikov MJU pridobili zagotovila, da bodo na podane zahteve omenjenih treh sindikatov sklicali sestanek med vsemi deležniki MJU, MO, SV in navedenimi sindikati obrambnega resorja, čemu je v sami razpravi na odboru za obrambo pritrdil tudi minister za JU. Odboru za obrambo je bila s strani predstavnika sindikatov posredovana informacija o ignoranci vlade RS do legitimnih zahtev sindikatov.

V treh sindikatih obrambnega resorja SMO, SVOZ in SPMO ocenjujemo, da je bilo s predlogom za razširitev dnevnega reda odbora za obrambo storjen bistveni napredek v dosedanjih zahtevah in predvsem v smeri pričetka iskanja rešitev do legitimnih zahtev omenjenih sindikatov.

Skupno sejo Odbora za obrambo in komisija za peticije ter za človekove pravice in enake možnost ocenjujemo kot plodno, saj je kot taka pripomogla k pričetku zahtevanega socialnega dialog sindikatov z vladno stranjo.

Dodaj odgovor

Post Navigation